Emotiefluisteraar

Demo applicatie tijdens de Dutch Design Week
IN HET KORT

Simon Dogger is blind en hij liep er tegenaan dat hij - net als vele blinden - nonverbale clues mist in conversatie. Daarom bedacht hij de Emotiefluisteraar: een product dat emoties van gezichten meet en deze omzet in trillingen.

Van concept tot marktklaar product was echter nog een grote stap. Daarom heeft Dutch Coding Company het eerste werkende prototype uitgewerkt en daaromheen een krachtige demo ontworpen voor tijdens de Dutch Design Week 2017.

 

Het concept

De Emotiefluisteraar vertaalt emoties in trillingen. Dit wordt gemaakt door het identificeren en analyseren van beelden en deze vervolgens om te zetten in trilsignalen via emotieherkenningssoftware. Zo kan een visueel beperkte een glimlach zien, door te voelen. Deze innovatie verhoogt de zelfredzaamheid en maatschappelijke participatie van blinden en slechtzienden.

Met dit idee is Simon Dogger naar het TU/e Innovation Lab gegaan en zo is hij mee gaan doen met het Health Tech Yard programma. Health Tech Yard heeft ons gevraagd om het eerste prototype uit te werken. Wij hebben hiertoe een minimale demo ontwikkelt om aan te tonen dat het concept technisch realiseerbaar is. Dit was een smartphone app die drie emoties meet en omzet in specifieke trilingen.

www.simondogger.nl

Testen met een knallende demo

Tijdens de Dutch Design Week hadden we twee doelen: het concept testen en aandacht genereren om de juiste partners te vinden.

Voor testen hebben we een opstelling gemaakt waarbij bezoekers het prototype zelf konden proberen. Daarbij hebben we een klein onderzoek gedaan over trillingen en emoties.

Om de juiste aandacht voor het concept te genereren werd het gepresenteert in de vorm van een knallende demo. Bezoekers konden de demo proberen in een door ons ontworpen 'emotiefluisteraar kamer' als onderdeel van de Strijp-X route tijdens de Dutch Design Week.

Succes tijdens de Dutch Design Week

De demo was een succes te noemen. Bezoekers konden het concept op twee plekken proberen: bij de Graduation Show van de Design Academy en in de aangeklede 'Emotiefluisteraar kamer' bij de Strijp-X route.

Bezoekers reageerde enthousiast op de demo. Er werd veel nuttige feedback verzameld voor het concept en verschillende partijen hebben zich gemeld om samen te werken voor verdere ontwikkeling. Simon Dogger heeft de Ren├ę Smeets Award gewonnen met het concept en is uitgenodigd om deze nogmaals te presenteren bij Bright.nl.

En nu de volgende stap!

Na een succesvolle Dutch Design Week kunnen de volgende stappen gemaakt worden om dit concept verder te helpen. Simon Dogger gaat een keuze maken uit de juiste partners om door te ontwikkelen.

Dutch Coding Company blijft betrokken als technische ontwikkelingspartner.


Jouw idee ook naar de volgende stap?

Dutch Coding Company is gespecialiseerd in digitaal verandermanagement en wij helpen organisaties om de volgende stappen te maken zodat ze kunnen groeien, met een voorkeur voor maatschappelijk relevante innovaties.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend gesprek.

Mail: info@dutchcodingcompany.com

Bel: 085 88 88 511

Bas Schleijpen

Project Leader

+316 13 99 74 57

bas@dcc.team

WIJ ZIJN DUTCH CODING COMPANY


Ons recept voor een goed systeem?
Een gezond team, moderne technologie├źn en een mooie uitdaging.